Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Blog

Kedves Érdeklődő, Borkedvelő!

Hosszú évek óta tarunk borkóstolókat, eleinte azzal a céllal kezdtük el, hogy a hozzánk ellátogató turisták megismerhessék a balatoni régió borait illetve a magyar borokat. Ahogy egyre jobban beleástam magam a borászati munkákba, úgy nőtt bennem egyre jobban a vágy, hogy én is készítsek bort. Ez az álom valóra is vált, bár nem sikerült olyan mértékben be kerülni a borász világ vérkeringésébe, ahogy szerettem volna. Sikeres szőlész-borász vizsgát tettem, mégis úgy érzem, hogy ez egy olyan hivatás, amit folyamatosan kell tanulni, mindig jönnek újdonságok, új technológiák, a lehetőség végtelen. A bor készítés (remélhetőleg átmenetileg) abbamaradt, maradt a bor szeretete, a kóstolókon való megjelenés. Kapcsolatba kerültem olasz borokkal is az évek alatt, különböző munkáim során és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire más stílust, ízeket adnak, mint az addig megszokott, megismert magyar borok. Ha mondhatjuk azt a magyar borokra, hogy kimeríthetetlenek az ízek, borok, stílusok, akkor ez Itália boraira hatványozottan igaz! Gondoljuk csak bele, hogy a világon ismert közel 4000 szőlőfajtából, közel 1000 Olaszországból származik! Jelentős részüket természetesen nemesítették, biztosítva a folytonosságot. Az olasz pincészetek jelentős tradícióval bírnak, rengeteg olyan pincészet található, ahol több, akár 7-8 generációra is visszavezethető a szőlőtermesztés és borkészítés. A mai modern kor technológiai lehetőségeit ötvözik a hagyományos borkészítéssel, ősi szőlő fajtákkal és világfajtákkal egyaránt dolgoznak, az ország területi adottságai kiválóak, egyedülállók. Mindezek összesége adja, hogy a világ vezető borkészítő hatalma lett Olaszország, mind a minőséget, mind a mennyiséget tekintve! Nincs olyan nívós étterem  a világon, ahol ne lennének megtalálhatóak az olasz borok, proseccok, pezsgők!

Borkóstolóinkon magyar, olasz borokkal, proseccókkal dolgozunk, különböző interaktív kóstolóink is vannak, komoly szakmai tréningeket tartunk vendéglátós csapatoknak!

Amennyiben érdeki a borok világa, kérje ajánlatunkat, céges, magán rendezvényeket egyaránt vállalunk!

Ne feledd, a bor összehoz!

Horváth Béla

 

2023.11.04 14:47
Horváth Béla
Szicília, Isten ajándéka

Szicília bortermelési területe magában a szigeten (a Földközi-tengeren a legnagyobb) kívül a Lipari-szigeteket és a Pantelleriát is magában foglalja. A szőlőültetvények területe Olaszországban is a legfontosabbak közé tartozik, mintegy 107 000 hektár. Körülbelül kétszer akkora, mint Emilia- Romagna vagy a Toszkán régió és 15%-kal nagyobb, mint Puglia.

2023.10.24 14:16
Horváth Béla
Borok, sztorik, emberek

VIMAVIN MANUFAKTÚRA PINCÉSZET

 

2023.10.18 17:29
Takács Anna
Takács Anna
Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

Mindketten, mint alapítók Siófokon élünk. Itt kezdtük meg saját vállalkozásunkat olasz, spanyol, magyar borok, élelmiszerek, édességek forgalmazásával. Az olasz kultúra közel áll hozzánk, és tudjuk, hogy ezzel nem vagyunk egyedül:).

 

2023.09.18 09:16
Borkóstoló

Borkóstolás Élménye:

Borkóstolás az egyik legkedveltebb módja annak, hogy felfedezzük és élvezzük a különböző borokat. Ebben a rövid ajánlóban megosztunk néhány hasznos tippet, hogyan érdemes borkóstoláshoz kezdeni, hogy a lehető legteljesebb élményben részesülj.

2023.09.16 10:51
Üzletünk

Biancorosso, borok, delikát, minőség

A magyar és olasz borok találkozása

A borok világa olyan gazdag és változatos, mint az emberi kultúra és hagyományok összessége. Minden országnak és régióban sajátos borászati hagyományai és stílusai vannak. Az egyik olyan találkozás, amely különösen izgalmas és gazdag élmény lehet a bor szerelmeseinek, a magyar és olasz borok összehozása.

2023.08.15 20:08
olasz borok olasz ételek

Az olasz konyha és borok párosítása örök klasszikus, mivel Olaszország híres a kiváló minőségű borairól és az ízletes ételeiről. Az alábbiakban néhány példa található az olasz borok és ételek tökéletes párosítására.

Webáruház készítés
simplepay_hu_v2