Részletek
Adatok
Részletek
Amarone Della Valpolicalla DOC
Szőlőfajta: Corvina, Molinara és Rondinella
Az Amarone a Righetti pincészet zászlóshajója, ősi szárítási módszerrel készül.
Termelési terület: Veneto – Valpolicella
Borkészítés: Októbertől márciusig a Corvina, Molinara és Rondinella fajták legjobb fürtjei speciális helyiségekben kerülnek szárításra, ahol a megfelelő páratartalom és szellőzés lehetővé teszi a szőlő optimális kiszáradását. A szőlő préselése és erjesztése után a bort három évig tölgyfahordókban érleljük. A finomítás ezután körülbelül 12 hónapig folytatódik a palackban.
Érzékszervi jellemzők:
Szín: Nagyon intenzív rubinvörös megjelenés.
Illat: gyümölcsös, jól beilleszthető enyhe vaníliás jegyekkel.
Íz: Ízében dominálnak a cseresznye, málna, fűszer és a dohány. Rendkívül kiegyensúlyozott.
Ételpárosítások: Jól illik sós ételekhez, grillezett vagy sült vörös húsokhoz, vadhúsokhoz, sós és enyhén csípős sajtokhoz (pl. parmezán). Kiváló étkezés után is egy pohárral.
Alkohol:15%
Szőlőfajta: Corvina, Molinara és Rondinella
Az Amarone a Righetti pincészet zászlóshajója, ősi szárítási módszerrel készül.
Termelési terület: Veneto – Valpolicella
Borkészítés: Októbertől márciusig a Corvina, Molinara és Rondinella fajták legjobb fürtjei speciális helyiségekben kerülnek szárításra, ahol a megfelelő páratartalom és szellőzés lehetővé teszi a szőlő optimális kiszáradását. A szőlő préselése és erjesztése után a bort három évig tölgyfahordókban érleljük. A finomítás ezután körülbelül 12 hónapig folytatódik a palackban.
Érzékszervi jellemzők:
Szín: Nagyon intenzív rubinvörös megjelenés.
Illat: gyümölcsös, jól beilleszthető enyhe vaníliás jegyekkel.
Íz: Ízében dominálnak a cseresznye, málna, fűszer és a dohány. Rendkívül kiegyensúlyozott.
Ételpárosítások: Jól illik sós ételekhez, grillezett vagy sült vörös húsokhoz, vadhúsokhoz, sós és enyhén csípős sajtokhoz (pl. parmezán). Kiváló étkezés után is egy pohárral.
Alkohol:15%
Adatok
Cikkszám
398
Termék státusza
ÚJ
Tömeg
750 g/db