Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
 

CASTEL FIRMIAN CHARDONNAY RISERVA DOC PINCÉSZET: CASTEL FIRMIAN

ÚJ
CASTEL FIRMIAN CHARDONNAY RISERVA DOC PINCÉSZET: CASTEL FIRMIAN
Castel Firmian Chardonnay Riserva DOC

Szőlőfajta: Chardonnay
Termelési terület: Trentino - A Chardonnay Riserva a Trentino-hegység 250 és 500 méteres tengerszint feletti magasságban
lévő lejtőin termesztett legjobb szőlőültetvényekből származik. Az előnyös talajok hordalékos eredetűek és vízelvezetésűek.
A szőlőt érett állapotban szüretelik, aranysárga szín jellemzi, ami a magas aromás gazdagságot jelzi.

Borkészítés: Szeptemberben szüretelik a szőlőt, részben hideg macerációnak vetik alá az aromakivonás fokozása érdekében, majd lágy préselésnek vetik alá. A mustot félig acélban, fele enyhén pirított francia tölgyben válogatott élesztők hozzáadásával hagyják erjedni. A borok 8 hónapig érlelődnek fában és 4 hónapig acélban. A barrique-ban érlelő rész malolaktikus erjesztést és ismételt batonálást (erjesztő élesztők reszuszpendálását) is végez. Végül 3-4 hónapos palackos érlelés következik.

Érzékszervi jellemzők: Érett és összetett, aromás fűszernövények és érett gyümölcsök, például dinnye, nektarin őszibarack, sárga és piros alma jegyeivel.

Ételpárosítás: Érett és illatos bor, a halból és fehér húsokból álló első fogásokat, a húsból és sült halból készült második fogásokat egyaránt kiemeli. Közepesen érlelt sajtokhoz kiváló.

Alkohol: 13 %
5 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Castel Firmian Chardonnay Riserva DOC

Szőlőfajta: Chardonnay
Termelési terület: Trentino - A Chardonnay Riserva a Trentino-hegység 250 és 500 méteres tengerszint feletti magasságban
lévő lejtőin termesztett legjobb szőlőültetvényekből származik. Az előnyös talajok hordalékos eredetűek és vízelvezetésűek.
A szőlőt érett állapotban szüretelik, aranysárga szín jellemzi, ami a magas aromás gazdagságot jelzi.

Borkészítés: Szeptemberben szüretelik a szőlőt, részben hideg macerációnak vetik alá az aromakivonás fokozása érdekében, majd lágy préselésnek vetik alá. A mustot félig acélban, fele enyhén pirított francia tölgyben válogatott élesztők hozzáadásával hagyják erjedni. A borok 8 hónapig érlelődnek fában és 4 hónapig acélban. A barrique-ban érlelő rész malolaktikus erjesztést és ismételt batonálást (erjesztő élesztők reszuszpendálását) is végez. Végül 3-4 hónapos palackos érlelés következik.

Érzékszervi jellemzők: Érett és összetett, aromás fűszernövények és érett gyümölcsök, például dinnye, nektarin őszibarack, sárga és piros alma jegyeivel.

Ételpárosítás: Érett és illatos bor, a halból és fehér húsokból álló első fogásokat, a húsból és sült halból készült második fogásokat egyaránt kiemeli. Közepesen érlelt sajtokhoz kiváló.

Alkohol: 13 %
Adatok
Cikkszám
333
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
750 g/db
Webáruház készítés
simplepay_hu_v2