Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
 

ROTARI BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT DOC / PEZSGŐ 0,75l

ROTARI BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT DOC / PEZSGŐ 0,75l
ROTARI BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT DOC / PEZSGŐ 0,75l
8 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
ROTARI BLANC DE BLANCS EXTRA BRUT DOC / PEZSGŐ 0,75l
Rotari Blanc De Blancs Extra Brut DOC / Pezsgő

Szőlőfajta: Chardonnay

A Rotari Blanc de Blancs Extra Brut a legjobb Chardonnay-szőlőtételek gondos kiválasztásából származik, amelyeket Trentino napsütötte dombjainak szőlőültetvényeiben termesztenek, amelyek közel hegyi magasságban helyezkednek el.

Jellemzők-Borkészítés
Az alpesi klíma a meleg és viszonylag száraz nyári napokkal és hűvös éjszakákkal, valamint a szőlőtermesztéshez ideális ásványi anyagokban gazdag egyedülálló talaj lehetővé teszi a szüretkor gazdag aromájú és illatú szőlő tökéletes érését. Természetes savtartalma miatt ez a termék a Trentino pezsgő hagyományának egyik legjobb kifejezője. A „Metodo Classico” szigorú szabályai szerint, a második erjesztéssel és palackos érleléssel, a Trentodoc elnevezés tiszteletben tartásával készül. Az alapbor nagy része acéltartályokban erjed. Enyhén pirított tölgyben csak egy kis része erjed, annak érdekében, hogy a legjobban élvezhessük a bort anélkül, hogy a Chardonnay gyümölcsös aromáit súlyos tölgyes jegyekkel borítanánk be. A 48 hónapos seprőn történő érlelés során a bor elkezdi formálni karakterét, sok finom buborékot és illatos, összetett és tartós aromákat fejleszt ki. Az Extra Brut kategóriába sorolják, amely lehetővé teszi a fajta és a terroir összes jellemzőjének érvényesülését. élvezhető, a borkészítési folyamat sajátos ízét kínálva.

Elegáns, sima és tartós perlag, világossárga színű, nagyon finom szalmajegyekkel. A csokor érett gyümölcsök, aranyszínű finom alma és ananász intenzív és elegáns fajtajegyei büszkélkedhetnek a szőlő érlelése során tapasztalható nagy hőmérséklet-különbség következtében. Gazdag gyümölcsös jegyek és kenyérhéj aromái a palack hosszan tartó finomításából egészítik ki ezt az összetett és aromás csokrot. Íze intenzív, illatos és jól kiegyensúlyozott száraz és ásványos stílussal, jellemző a magashegyi habzóborokra, amelyek méltóak a Trentodoc minőségi pecséthez. Hosszan tartó, tartós utóíz szárított gyümölcsök és mogyoró.

Ételpárosítás: Ez az összetett bor a legjobb olasz és nemzetközi konyha remekeihez passzol. Főleg tengeri cruditákkal, nyers scampival és osztrigával, valamint gazdag halételekkel, rizottóval és könnyű húsételekkel.

Tárolja vízszintesen, hűvös helyen, kerülje a hosszan tartó fényhatást.

Alkohol: 12,5%
Származási hely: Olaszország
Adatok
Cikkszám
0048
Tömeg
750 g/db
Webáruház készítés
simplepay_hu_v2