Részletek
Adatok
Részletek
Mottura Primitivi Del Salento
Szőlőfajta: Primitivo
Termelési terület: Puglia Salento
Fajták és borkészítés:
Primitivo szőlőből készült a bor. Kézi szüret megfelelő érettségben, gondos szőlőválogatással.
Borkészítés:
Bogyózás, zúzás után macerálás 8-10 napig és a must erjesztése 20 °C-os szabályozott hőmérsékleten,
folyamatos körfejtéssel. Az almasavbontás ezután ugyancsak acéltartályban megy végbe, amit egy 6 hónapos érlelés követ francia barriqueban. Végül 3 hónapos palackérés következik.
Érzékszervi jellemzők:
Illatában és ízében fekete és erdei bogyós gyümölcsök, keleti fűszerek, gyógynövényesség, likőrösség és hordófűszerek érezhetőek. Bársonyos tanninok, markáns sav és alkohol, koncentrált test és egész hosszú lecsengés jellemzi e már már mindenki által ismert pugliai bort.
Ételpárosítás:
Barbecue ételek, sült húsok, vadhúsok, szószos fogások, közepesen érlelt és érlelt sajtok.
Alkohol: 13 %
Származási hely: Olaszország
Szőlőfajta: Primitivo
Termelési terület: Puglia Salento
Fajták és borkészítés:
Primitivo szőlőből készült a bor. Kézi szüret megfelelő érettségben, gondos szőlőválogatással.
Borkészítés:
Bogyózás, zúzás után macerálás 8-10 napig és a must erjesztése 20 °C-os szabályozott hőmérsékleten,
folyamatos körfejtéssel. Az almasavbontás ezután ugyancsak acéltartályban megy végbe, amit egy 6 hónapos érlelés követ francia barriqueban. Végül 3 hónapos palackérés következik.
Érzékszervi jellemzők:
Illatában és ízében fekete és erdei bogyós gyümölcsök, keleti fűszerek, gyógynövényesség, likőrösség és hordófűszerek érezhetőek. Bársonyos tanninok, markáns sav és alkohol, koncentrált test és egész hosszú lecsengés jellemzi e már már mindenki által ismert pugliai bort.
Ételpárosítás:
Barbecue ételek, sült húsok, vadhúsok, szószos fogások, közepesen érlelt és érlelt sajtok.
Alkohol: 13 %
Származási hely: Olaszország
Adatok
Cikkszám
250
Termék státusza
ÚJ
Tömeg
750 g/db