Részletek
Adatok
Részletek
Feudo Arancio Pinot Grigio Szicília DOC
Szőlőfajta: 100% Pinot Grigio
Nemzetközi szőlőfajta, amely Szicíliában termesztve meghatározó karaktert fejez ki, miközben megőrzi friss és elegáns ízét.
Termelési terület: Szicília - Acate, Ragusa tartomány. Acate, Ragusa tartományban.
Ez a szőlőfajta kedveli a jellemzően homokos és lejtős, sok napfényes terepet. A gazdálkodás típusa „Espalier”, átlagos ültetési sűrűséggel, ahol 2,5 hektáron 4500 növény található.
Szőlészet és borászat: A termesztett Pinot Grigio-t augusztus közepén, éjszaka szüretelik, hogy megőrizzék a szőlő természetes savasságát és frissességét és elkerüljék a szín kivonását a héjból. Rendkívül lágy préselést is végzünk, hogy elkerüljük a színkivonást. Természetes dekantálás után az erjedés rozsdamentes acél tartályokban, 16 °C-os ellenőrzött hőmérsékleten, tíz napon keresztül megy végbe. Érlelés seprőn 5 hónapig acéltartályban a finomseprő folyamatos felkeverésével a bor testesebbé tétele érdekében.
Érzékszervi jellemzők:
Szín: világos szalmasárga
Illat: Friss gyümölcsök, például fehér őszibarack és körte illatos virágokkal, kamilla illatokkal keveredik.
Íz: Közepes sav, kellemes krémesség, kellemes ásványosság és frissesség.
Ételpárosítás: Jól párosítható nyers halhoz, sushi és kagyló antipasto-val. Sokoldalúan használható az asztalnál, a legtöbb sült ételhez kiváló.
Alkohol: 13%
Szőlőfajta: 100% Pinot Grigio
Nemzetközi szőlőfajta, amely Szicíliában termesztve meghatározó karaktert fejez ki, miközben megőrzi friss és elegáns ízét.
Termelési terület: Szicília - Acate, Ragusa tartomány. Acate, Ragusa tartományban.
Ez a szőlőfajta kedveli a jellemzően homokos és lejtős, sok napfényes terepet. A gazdálkodás típusa „Espalier”, átlagos ültetési sűrűséggel, ahol 2,5 hektáron 4500 növény található.
Szőlészet és borászat: A termesztett Pinot Grigio-t augusztus közepén, éjszaka szüretelik, hogy megőrizzék a szőlő természetes savasságát és frissességét és elkerüljék a szín kivonását a héjból. Rendkívül lágy préselést is végzünk, hogy elkerüljük a színkivonást. Természetes dekantálás után az erjedés rozsdamentes acél tartályokban, 16 °C-os ellenőrzött hőmérsékleten, tíz napon keresztül megy végbe. Érlelés seprőn 5 hónapig acéltartályban a finomseprő folyamatos felkeverésével a bor testesebbé tétele érdekében.
Érzékszervi jellemzők:
Szín: világos szalmasárga
Illat: Friss gyümölcsök, például fehér őszibarack és körte illatos virágokkal, kamilla illatokkal keveredik.
Íz: Közepes sav, kellemes krémesség, kellemes ásványosság és frissesség.
Ételpárosítás: Jól párosítható nyers halhoz, sushi és kagyló antipasto-val. Sokoldalúan használható az asztalnál, a legtöbb sült ételhez kiváló.
Alkohol: 13%
Adatok
Cikkszám
119
Termék státusza
ÚJ