Részletek
Adatok
Részletek
Feudo Arancio Nero d'Avola Szicília DOC
Szőlőfajta: 100% Nero d'Avola
Termelési terület: Szicília, Sambuca di Sicilia, (Agrigento tartományban). Napos, száraz terület.
Talaj: Agyagos, homokos talajokat találunk ebben a térségben.
Támrendszer: Espalier, a tőkeszám pedig 4500 tőke/ha.
Szőlészet és borászat: „Középérésű” fajta, amely itt szeptember első hete körül már nagyon szépen beérik. Bogyózás, zúzás után az alkoholos erjesztés a héjjal 6-8 napig 22-24°C-on megy végbe, ezután az almasavbontás és az érlelés következik: utóbbi 6 hónapig francia tölgyfahordóban.
Érzékszervi jellemzők:
Szín: mély rubinvörös, lilás reflexekkel.
Illat és ízkarakter: ribizli, erdei szamóca, szeder, gránátalma illata érkezik. Markáns herbalítás és mély fűszeres aromák gazdagítják a bort, amelyek ízben is érezhetőek. A bornak közepesnél magasabb sava, közepes teste és bársonyos tanninja van, az alkohol is moderáltan kíséri végig, nem uralkodik el rajta.
Ételpárosítás: Jól illik pizzákhoz, rizottóhoz, tésztafogásokhoz, sertés, bárányhúshoz, felvágottakhoz és közepesen érett sajtokhoz. Kellemes szerkezetének és intenzív aromájának köszönhetően a Nero d'Avola ideálisan kombinálható a szicíliai konyha jellegzetes ételeivel, például a spagetti alla Normával, füstölt padlizsánnal és ricottával.
Alkohol:13%
Szőlőfajta: 100% Nero d'Avola
Termelési terület: Szicília, Sambuca di Sicilia, (Agrigento tartományban). Napos, száraz terület.
Talaj: Agyagos, homokos talajokat találunk ebben a térségben.
Támrendszer: Espalier, a tőkeszám pedig 4500 tőke/ha.
Szőlészet és borászat: „Középérésű” fajta, amely itt szeptember első hete körül már nagyon szépen beérik. Bogyózás, zúzás után az alkoholos erjesztés a héjjal 6-8 napig 22-24°C-on megy végbe, ezután az almasavbontás és az érlelés következik: utóbbi 6 hónapig francia tölgyfahordóban.
Érzékszervi jellemzők:
Szín: mély rubinvörös, lilás reflexekkel.
Illat és ízkarakter: ribizli, erdei szamóca, szeder, gránátalma illata érkezik. Markáns herbalítás és mély fűszeres aromák gazdagítják a bort, amelyek ízben is érezhetőek. A bornak közepesnél magasabb sava, közepes teste és bársonyos tanninja van, az alkohol is moderáltan kíséri végig, nem uralkodik el rajta.
Ételpárosítás: Jól illik pizzákhoz, rizottóhoz, tésztafogásokhoz, sertés, bárányhúshoz, felvágottakhoz és közepesen érett sajtokhoz. Kellemes szerkezetének és intenzív aromájának köszönhetően a Nero d'Avola ideálisan kombinálható a szicíliai konyha jellegzetes ételeivel, például a spagetti alla Normával, füstölt padlizsánnal és ricottával.
Alkohol:13%
Adatok
Cikkszám
0069
Termék státusza
ÚJ
Tömeg
750 g/db